Nordanstigs kommun, länk till startsida
Translate
Kontakt
A-Ö
Webbkarta
Anpassa
Lättläst
Tisdag 18 december 2018

Nordanstigsgalan

Lördagen den 7 oktober 2017 rullar vi ut röda mattan för decenniets mest sprakande, glittrande och kittlande gala. Vi gör det för att lyfta fram alla de goda krafter som i vardagen bidrar till ett bättre Nordanstig. Vi vågar lova en helt oförglömlig kväll som du inte vill missa!

Juryn har sagt sitt och de nominerade är:

Årets medarbetare

Malin Klingh, förskolan Gnarp
Malin inspirerar och entusiasmerar kollegor och medarbetare och får alla att känna att de bidrar till utvecklingen. Malin är en god förebild genom sitt flexibla förhållningssätt och sitt respektfulla medarbetarskap. Genom sin fantastiska förmåga att behålla vardagsperspektivet och vara verksamhetsnära vinner hon medarbetarnas förtroende och har förvärvat en stor tillit hos alla. 

Personalen på Bållebo korttidsavdelning, Bergsjö
För sin förmåga att känna arbetsglädje tillsammans i både med och motgång och en stor dos empati som vägleder till bästa möjliga lösningar för vårdtagare gör att personalen skapar en hög trivsel för varandra. 

Eva Engström, kommunförvaltningen, Mellanfjärden
För sin trygga närvaro, skarpa intellekt och glada humör skapar Eva en trivsam atmosfär för såväl sig själv som sina medarbetare och delar gärna med sig av sin profession och strävar efter att alltid göra sitt yttersta i både stort och smått.

Årets idrottare

André Myhrer, alpint, Bergsjö
Med sin plats i världseliten, i alpin skidåkning, har André nått stora framgångar och dessutom varit en god ambassadör för Nordanstig. Hela tiden har André haft kontakt med sin moderklubb Bergsjö Hassela Alpina där han deltagit på träningar och lokala arrangemang och på så sätt varit en god förebild för nya unga förmågor. 

Niklas Hägg, rallysport, Ilsbo
Stor grabb nr 237 i den absoluta Sverigeeliten, med två SM-guld som han förvärvat genom knivskarp precision och hög målmedvetenhet. Profilerar både rallyvärlden och Nordanstig

Anna-Carin Nordin, långdistanssimning, Jättendal
Första kvinnan i världen som simmat Ocean 7 och en av världens mest kända långdistanssimmare!

Årets ledare

Inger Forsberg Sallerbäck, Gnarps ridklubb
Inger sprider glädje och är en positiv person som ser möjligheter i alla situationer och lyfter på så sätt fram det bästa hos både ryttare och häst. Inger är en ledare som får alla att växa utifrån där de själva befinner sig!

Tova Engberg, Bergsjö dansstudio
Inspirerar många barn och unga att få dansa och röra på sig. Leder med glädje och entusiasm dansgrupper för barn, unga och vuxna varje vecka. 

Tomas Östlund, Bergsjö Atletklubb
En stor förebild som motiverar alla åldrar till välmående och som med sin smittande entusiasm bidrar till en positiv social samvaro för de han möter i sitt ledarskap. 

Årets förening

Gällsta IK, ishockey, Gnarp
För att de med stort hjärta och mycket värme låter alla som vill ska få spela hockey utifrån sin egen förutsättning och unika förmåga. Ett extra plus för sin särskilda satsning på tjejer i en annars killdominerande sport.

Säcken Secondhand & loppis, Gnarp
För deras inspiration att spara på jordens resurser genom återanvändning som skapar möjlighet för Gnarpsskolans elever att få en guldkant i sin vardagsmiljö.

Bergsjö Hassela Alpina, Hassela/Bergsjö
För sitt arrangemang av SM i slalom 2017, en insats för hela Nordanstig som genomfördes med stor passion och förträfflig organisation

Årets kulturprofil

O´torgs Kajsa Abrahamsson, Bergsjö och Thomas von Wachenfeldt, Baståsen
Riksspelmän och starka profiler i folkmusiksverige, som också är nyskapande i sin musik. Med sitt engagemang i Nordanstigs spelmanslag är de starka inspiratörer för alla och goda förebilder för de yngre.

Gunilla Thunström, Gnarp
En eldsjäl som tillsammans med Elvisgänget spridit glädje och skapat häftiga musikupplevelser med sina konserter. Här finns plats för alla sångglada oavsett språk och ursprung. Genom sina konserter. har de samlat in 300 000 kronor som de donerat till olika behövande ändamål.

Janina Stoor, Baståsen
För sitt ständiga flöde av engagemang är hon en blomstrande källa till inspiration som med stort driv kombinerar konstnärskap och estetisk begåvning med förmågan att tänka som en entreprenör och ser möjligheter där andra ser svårigheter. 

Årets företagare

Eric Råbom, företagsbyn, Bergsjö
Företagaren som ser möjlighet i allt! En entreprenör som skapar förutsättningar för sig själv och andra att få utvecklas genom samverkan i Bergsjöverkens Företagsby.

Elin Östberg, Halls gård, Hassela
En entreprenör som lockar många besökare till Nordanstig med sin attraktiva verksamhet genom att organisera stora publikarrangemang som julmarknad, medeltidsdagar och kurser förutom sin ordinarie verksamhet. Bidrar starkt till utvecklingen av bygden. 

Paul Nilsson, Gnarp
Visionären som förankrar sina idéer i verkligheten med ett hållbart förhållningssätt till både människa och miljö. Paul värnar bygden med stark varsamhet i sina innovativa och kreativa planer för den framtida utvecklingen i Sörfjärden. 

Årets Nordanstigare

Najib Bege, Bergsjö
Har med en unik drivkraft och vilja haft som mål att skapat ett bra liv i sitt nya hemland. En förebild som visar att allt är möjligt om man bara bestämmer sig och har en tydlig målbild. Han har startat och utvecklat Integrationsföreningen i Nordanstig och gjort sig omtyckt i flera verksamheter och sammanhang i Nordanstig i allmänhet och Bergsjö i synnerhet där han gärna vill bo kvar. 

Maud Frestadius, Strömsbruk och Barbro Elfgren, Bergsjö
Två eldsjälar och vardagshjältar som visar Nordanstigs goda hjärta och personifierar att här tar vi hand om varandra. De båda brinner för integration och allas lika värde. För Barbro och Maud är allt möjligt! 

Helena Brusell, Mellanfjärden
Med sin kraft och sitt mod har Helena lyckats fånga mystiken och magin i Nordanstigs mylla och innersta väsen och har genom sitt entreprenörskap och sätt att vara lyckats engagera en hel bygd mot ett gemensamt mål. 

Byggnadsnämndens arkitekturpris

Klasuddens restaurang

Bakstugan på Innigårn, Östergrängsjö

Arthur Engbergs skolbyggnad 

Hela listan: Här är alla 198 nomineringar

Årets företagare

K-Å Wallin, Johan Henriksson, Anders Broberg, Tomas Östlund, John Lundholm, Skyforest, Agneta Wallin, André Andersson, Paul Nilsson, Richard Brännström, Anderssons Buss, Eva och Tommy Brusell, Ann-Sofi Hoho, Corab Assistans, Elin och Grover Östberg, Hassela Skogsentreprenad, Åsa Enqvist, Fredrik Lenz, Erik Larsson, Eric Råbom, Mikael Westrin, Norrhälsinge skogsägareförening, Camilla och Daniel Jakobsson, Gränsfors Bruk, Skrämsta Gård, Erik Jörmgård, Janne Svensson, Niklas Bergström 

Årets ledare

Pernilla Karlsson, Pelle Nordell, Mikael Högdahl, Malin Fröjd, Tomas Östlund, Hasse Hesseltun, Helena Brusell, Arlindo Gomes, Sven Strandberg, Inger Forsberg Sallerbäck, Pecka Wallin, Tova Engberg, Anna-Carin Nordin 

Årets förening

Watercross Nordanstig, Lönnbergs scoutkår, Bergsjö Hassela Alpina, Gällsta IK, Lars-Daniels, Bergsjö IF, Bergsjö Atletklubb, Hassela IF, Sörfjärdens GK, Bolle Båtklubb, Nordanstigs naturskyddsförening, Stocka Hamnförening, Hasselagården, Säcken Secondhand, Grängsjö byalag, Mellanfjärdens teaterförening

Årets idrottare

Anna-Carin Nordin, Niklas Hägg, Stefan Sjöblom, André Myhrer, Tomas Östlund, Albin Ekwall, Simon Larsson, Oskar Jernberg, Jenny Asplund, Theresia Olsson 

Årets kulturprofil

Petra Shara Stoor, Johan Olsson Louhelainen, Daniella Dahlström Eriksson, Anna-Karin Gomes, Gunilla Thunström, Janina Stoor, Anders Thyr, Karin Lindberg, Jonas Pettersson, Ulla Vinblad, O'torgs Kajsa, Thomas von Wachenfeldt, Erland Jakobssen, Helena Brusell

Årets Nordanstigare

Monica Högdahl, Bo Kamél, Barbro Elfgren, Mikael och Monica Högdahl, Anna Björk, Åsa Eriksson Bylund, Tomas och Carina Östlund, Gunilla Thunström, Mikael Högdahl, Sven Strandberg, Tomas Östlund, Helena Brusell, Najib Bege, Anna-Karin Gomes, Ulf Sundblad, Gabriel Brånby, Lars-Daniels Lantgård, Berith Öhrn, Hanna och Stefan Hildingsson, Maud Frestadius, Anna-Carin Nordin

Årets medarbetare

Personalen Bållebo, Ossian Karlsson, Fredrick Magnusson, Lars Östberg, Anders Wimo, Personalen hemtjänsten, Malin Klingh, Jenny Söderström, Barbro Elfgren, Yvonne Berglund, Eva Engström, Joe Östberg, Ann-Britt Hammar, Pojkarna på Homons ÅVC, Ove Gradin, Jennie Ahlin

Vad händer denna glittrande afton?

Under kvällen showar sångerskan och entertainern Beata Harrysson med orkestern under ledning av Niklas Medin. Kvällen bjuder också på lokala artister som Elsa och Lasse Gradin, och framåt natten blir det dans till Copy Covers.

I din biljett ingår dessutom en välkomponerad trerätters middag med dryck. Och självklart ett glas bubbel till välkomstminglet när du anländer.

Kvällen leds av skådespelaren och regissören Figge Norling. 

Konferencier Figge Norling

Beata Harryson

Niklas Medin

Vi är fantastiskt glada att kunna presentera trollkarlen, gycklaren och varietéartisten Arkadia som en av kvällens artister!

Arkadia uppträder över hela Norden med sina shower och  föräldrar kanske känner igen honom från SVT:s barnprogram Mysteria och Lurad? 

Vi träffar Arkadia redan till välkomstdrinken. Där minglar han med oss och förmodligen är du redan där trollbunden av hans tricks...

Senare under kvällen intar han stora scenen och bjuder på en magisk show kryddad med mycket humor.

Vi får lyssna till Ehsan Yaghoobi som spelar klassiskt piano. Ehsan, 17 år bor i  Nordanstig och kom från Afghanistan 2015. Han har på kort tid lärt sig själv att spela piano.

Dans till Copy Covers

När middagen avslutats och vinnarna fått sina priser gör vi plats för dans i galasalen.

Då tar Copy Covers med Torsten Engström, Mats Savolainen, Stig Leijonberg, Henrik Wängman och Birger Tellin över scenen och bjuder på dansanta låtar. På repertoaren finns allt från Eagles till Tomas Ledin. 

Galamenyn

Bubblande välkomstdrink

Förrätt
Klassisk skagenröra i laxros med sparris och brödkrutong samt citrussallad

Varmrätt
Tournedos på fläskytterfilé av Gnarpsgris från Gryttjeslakt med röstibakelse, picklad kålrot och beta, smörstekta trattkantareller och mustig rödvinssky.
Ett glas öl eller rött vin

Efterrätt
Vaniljpannacotta med hallon och blåbär toppad med mandelflarn.
Kaffe eller te

Två barer under kvällen

Vi erbjuder självklart alkoholfria alternativ till både välkomstdrink och middag.


Biljettsläpp 1 september 2017

Vi släpper ett begränsat antal biljetter – först till kvarn! 

Köp dina biljetter här:

Kommunkontorets reception, Bergsjö
Näringslivskontoret, Bergsjö
Turistbyrån, Jättendal
Kajutan, Stocka
Gnarps Blommor
Coop Nära, Hassela
ICA Starks, Harmånger
Ilsbo Kiosk och Bensin

Uppdaterad: 2018-12-17

Sidansvarig: 

Prenumeration & synpunkter
Nominera

Nomineringstiden är slut!

Sponsorer

Nordanstigs kommun

Box 56, 829 21 Bergsjö

Besöksadress

Södra Vägen 14, Bergsjö

Telefon 0652-360 00

E-post kommun@nordanstig.se 

Fax 0652-109 12
IFO fax 0652-361 50
Org.nr 212000-2312

Övriga hälsingekommuner