Nordanstigs kommun, länk till startsida
Translate
Kontakt
A-Ö
Webbkarta
Anpassa
Lättläst
Lördag 25 mars 2017

Verksamhetsberättelse 2011

Organisation

HIV/STI-gruppen i Nordanstig består av 9 personer. Vi har fått två nya medlemmar och två medlemmar har av olika skäl slutat i gruppen.

Ekonomi

Gruppens ekonomi består av anslag från landstinget i Gävleborg. Vårt årliga bidrag är 9000:-. I år har vi drivit ett projekt som hade 90 000 :- att förfoga över. Birgitta Wasell har varit kassör fram till årsskiftet. Hon lämnar över uppdraget till Christin Hubenette.

Genomförda aktiviteter

Projektet "Frestelser på Livet" har arbetat i tjejgruppsform under namnet "Heta Linjen". Flickor i år 8 och 9 har tillsammans fått varit med och påverka och organisera sex- och samlevnadsarbetet på skolan. Se separat redovisning.

Manne Forsberg har föreläst för alla i år 9. David Berjlund har träffat år 8 och 9 i två dagar. Han fick komma tillbaka ett tillfälle i höst och träffa folkhälsorådet samt år 6 i hela kommunen. Alla flickor i år 8 och 9 har fått träffa Kristina Olovsson som lärde ut feministiskt självförsvar.

Sedvanlig kondomutdelning till år 9 vid skolavslutningen i juni. Alltid uppskattat! I samband med den årliga marknaden i Hudiksvall genomfördes smittspårningsleken i år 9. Även då delade vi ut kondomer i form av en nyckelring. Fanns i flera färger och blev otroligt populärt.

I slutet av september var vi med och sponsrade en heldag med Lisbeth Pipping. Alla år 7-9 samt personal och föräldrar på kvällen, fick lyssna på hennes historia, om att växa upp med en utvecklingsstörd mor och att bli mobbad genom hela sin skoltid.

På World Aids Day hade projektgruppen en liten manifestation på skolan med tända ljus och egenhändigt gjorda röda rosetter som alla fick. En tipsrunda på temat HIV och Aids fanns uppsatt och godis och fina priser delades ut till de som hade flest rätt.

Utbildning

Två av gruppens medlemmar deltog i Workshop om sex och samlevnads undervisning i Uppsala den 29-30 november. Två medlemmar åkte till Gävle den 7 december på länsträff. Med oss då var projektgruppen Heta Linjen som redovisade sitt arbete.

Vid pennan, ordförande Astrid Thyr

Uppdaterad: 2016-02-26

Sidansvarig: Christin Hübenette, brå- och folkhälsosamordnare

Prenumeration & synpunkter

Nordanstigs kommun

Box 56, 820 70 Bergsjö

Besöksadress

Södra Vägen 14, Bergsjö

Telefon 0652-360 00

E-post kommun@nordanstig.se 

Fax 0652-109 12
IFO fax 0652-361 50
Org.nr 212000-2312

Om webbplatsen & Cookies

E-post webb@nordanstig.se

Övriga hälsingekommuner