Nordanstigs kommun, länk till startsida
Translate
Kontakt
A-Ö
Webbkarta
Anpassa
Lättläst
Måndag 21 maj 2018

Brå- och Folkhälsorådet

I vår kommun är brottsförebyggande arbete och en väl utvecklad folkhälsa viktiga framgångsfaktorer för att göra kommunen trygg och attraktiv att leva och bo i.

Brå- och Folkhälsorådets arbete

Brå, Brottsförebyggande rådet och Folkhälsorådet har till uppgift att utveckla samverkan mellan kommuninvånare, företag, organisationer och myndigheter.

Rådet ska också driva det viktiga arbetet med att främja hälsa, förebygga brott och drogmissbruk i kommunen för att öka folkhälsan och tryggheten.

Med utgångspunkt från folkhälsopolitikens elva målområden har
kommunfullmäktige valt att prioritera fyra målområden under 2015-2018. Utifrån de prioriterade målområdena har en folkhälsoplan för 2016-2020 att arbetats fram av folkhälsosamordnaren i samverkan med BRÅ- och folkhälsorådet. 

Aktuellt från Brå- och folkhälsorådet

Hälsa på lika villkor enkät

Hälsa på lika villkor 2018

2018-03-12

Hälsa på lika villkor 2018

I dagarna har 12 000 invånare i Gävleborg fått ett blått kuvert från Folkhälsomyndigheten. Är du en av dem har du blivit utvald att delta i folkhälsoenkäten Hälsa på lika villkor.

Folkhälsoenkäten tar reda på hur befolkningen mår och hur hälsan i länet förändras över tid.

Resultatet av enkäten blir ett beslutsunderlag för dem som tar politiska beslut om åtgärder som kan påverka din hälsa.
Det kan till exempel handla om utvecklingen i hälsofrämjande och sjukdomsförebyggande åtgärder.

 

Tonårsföräldrar

Många föräldrar är oroliga för att deras tonårsföräldrar ska dricka alkohol i samband med skollov. Nedan har vi samlat lite tips från IQ som också ger ut Tonårsparlören till föräldrar och vårdnashavare.

Tre tips till föräldrar:

1. Bjud inte på alkohol och köp inte ut - Forskning visar att tonåringar som bjuds på alkohol hemma börjar dricka tidigare och de dricker också mer. Om du som förälder köper ut alkohol till ditt barn "visar" du att det är ok att de dricker. Risken att ditt barn råkar illa ut ökar också.

2. Hjälp till att säga nej - Som förälder är det viktigt att ge sitt barn bra argument. Berätta att det är helt okej att säga nej, även när alla andra säger ja.

3. Håll kontakten - Det är bra att bestämma en tid under kvällen då ni kan höras av på telefon. Det är även bra att som förälder finnas tillgänglig om något skulle hända.

Tonårsföräldrar som vill delta i studien- Föräldrawebben

KI gör nu en studie på ett nyutvecklat föräldraskapsstöd online och letar efter tonårsföräldrar som är intresserade av att utveckla sitt föräldraskap.

Föräldrawebben är ett nätbaserat program för föräldrar till barn i åldern 11-17 år. Föräldrar som deltar i programmet får under en period av 5-7 veckor tillgång till en webbportal där de går igenom en kurs med olika avsnitt som tar upp hur man kan stärka relationen till sin tonåring och hur man kan hantera vanliga utmaningar.

 

Uppdaterad: 2018-03-12

Sidansvarig: Christin Hübenette, brå- och folkhälsosamordnare

Prenumeration & synpunkter
Kontakt

Brå- och Folkhälsosamordnare

Christin Hübenette

0652-362 14
073-275 54 95

Skicka meddelande till

Länkar
  • Sluta röka linjenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Nordanstigs kommun

Box 56, 829 21 Bergsjö

Besöksadress

Södra Vägen 14, Bergsjö

Telefon 0652-360 00

E-post kommun@nordanstig.se 

Fax 0652-109 12
IFO fax 0652-361 50
Org.nr 212000-2312

Om webbplatsen & Cookies

E-post webb@nordanstig.se

Övriga hälsingekommuner