Nordanstigs kommun, länk till startsida
Translate
Kontakt
A-Ö
Webbkarta
Anpassa
Lättläst
Onsdag 16 januari 2019

Praoelevernas berättelse

På denna sida kan ni följa fyra ungdomars egna berättelse om sin praoperiod med ungdomssamordnaren, kommunalrådet och stadsarkitekten. Praoperioden är 1-2 dagar per månad och pågår fram till skola och arbetslivsmässan, lördagen den 14 maj 2016.

Abdi och Samuels praktik

- På vår första praodag så fick vi åka till Gävle på nätverksträff för ungdomsstrateger. Det var ganska intressant och vi fick lära oss mer om sakerna som dom pratade om.

- På vår andra dag så fick vi åka till Gävle igen fast denna gång så fick vi vara med på en utbildning för Hiv/sti grupperna där vi fick lära oss om hur det är att leva med tillexempel HIV.

-Vi har fått tycka till om innehållet för ungdomssidorna på kommunens webbplats och senaste gångerna har vi förberett för mässan då vi bland annat ska marknadsföra SMS panelen och visa ett bildspel från prao-perioden.

Samuel Fröjdh och Abdi Ali med ungdomssamordnaren Christin Hübenette.

 

 

Arons praktik

- På årets praktik så har jag varit med Nordanstigs kommunalråd Monica Olsson.

- Jag har varit med på möten, läst igenom budgeten, gått igenom resultaten av 2013 års LUPP-undersökning och lärt mig mer om hur vår kommun styrs.

- Jag har bland annat varit med på ett möte i gävle som handlade om bildande av storregion, deltagit som åhörare på ett kommunfullmäktige och varit med och planerrat inför en uppstart av Nordanstigs ungdomsråd.

Aron Bergman och Monica Olsson, kommunstyrelsens ordförande.

Hannas praktik

Hanna har under sin prao-tid hos oss på Plan- och bygg hjälpt oss med att redovisa Bergsjö skolas elevens val-arbete som handlade om ungdomarnas syn på kommunen. Projektet var en del av medborgardialogen som pågår i kommunens översiktsplanearbete.

Hon har sedan gjort en lokaliseringsstudie av en aktivitetshall i Bergsjö. Resultatet av sitt arbete kommer Hanna att redovisa den 14 maj på SAM-mässan på Bergsjö skola, där hon också kommer att hjälpa till att bemanna Plan- och byggs dialogbod.

Uppdaterad: 2016-05-12

Sidansvarig: Christin Hübenette, ungdoms-, brå- och folkhälsosamordnare

Prenumeration & synpunkter
Kontakt

Ungdoms-, Brå- och
folkhälsosamordnare

Christin Hübenette

Frida Stoltz

0652-362 14
073-275 54 95

Skicka meddelande till

Fritidskonsulent

Andreas Mossnelid

Marika Engberg

070-578 31 40

Skicka meddelande till

Nordanstigs kommun

Box 56, 829 21 Bergsjö

Besöksadress

Södra Vägen 14, Bergsjö

Telefon 0652-360 00

E-post kommun@nordanstig.se 

Fax 0652-109 12
IFO fax 0652-361 50
Org.nr 212000-2312

Övriga hälsingekommuner