Nordanstigs kommun, länk till startsida
Translate
Kontakt
A-Ö
Webbkarta
Anpassa
Lättläst
Onsdag 16 januari 2019

Beviljade bidrag för ungdomsinitiativ

Tack vare kommunstyrelsens bidrag till ungdomsinitiativ har kommunens ungdomar getts möjligheten att förverkliga sina idéer!

Under 2013 har det beviljats pengar till genomförandet av en mängd olika ungdomsinitiativ. Pengarna har hitills bland annat gått till skollovsaktiviteter, lekparksupprustning och olika musikevenemang. Än finns det pengar kvar att söka, läs mer här om hur du söker bidrag till ungdomsinitiativ!

Läs mer om några av de beviljade ungdomsinitiativen nedan!

2014-02-13
Nybörjargrupp i styrkelyft

I ansökan till kommunen så uttrycktes ett behov av att kunna erbjuda en meningsfull fritid och tillvaro för de flyktingar som är boende i Hassela. Den sökande var därför intresserad av att starta upp en nybörjargrupp i styrkelyft för att erbjuda fritidsmöjligheter och öka gemenskapen i samhället. Den sökande beviljades bidrag på 6 000 kronor.

2014-02-10​
Sportlovet 2014

I ansökan till kommunen så uttrycktes det en önskan om att få anordna drogfria och offentliga aktiviteter under skolungdomarnas sportlov v11. Bland aktiviteterna som man ville anordna så finns bland annat fotografi, bowling, musikcafé mm. De sökande ville erbjuda ett minnesvärt lov för Nordanstigs ungdomar och få till en öka gemenskap mellan olika åldrar. De sökande beviljades bidrag på 9 500 kronor.

2013-12-01​
Skateboardramp

I ansökan till kommunen så lyfte de sökande fram de brister som finns med den existerande skateboardrampen i Gnarp. Den gamla beskrivs nämligen som dålig och trasig. De sökande har i förväg planerat för förvaring av rampen under vintermånaderna och bidrar själv, i form av bullförsäljning, med en del av de medel som behövs. De sökande vill att skateboardrampen ska fungera som en samlingsplats där ungdomarna kan umgås, åka skateboard, sparkcykel, rollerblades etc. Kommunen beviljade de sökande
17 209 kronor för att genomföra initiativet som planeras gå av stapel i mars-april 2014.

2013-10-28
Höstlovet 2013

I ansökan till kommunen så lyftes ett önskemål om att kunna erbjuda kommunens ungdomar minst en aktivitet varje dag under höstlovet. Genom aktiviteterna skapas nya kontakter och alla ungdomar i åldrarna 6-20 år har möjlighet att delta. Bland aktiviteterna som erbjöds hittar man bland annat: dans, fotografering, simmning, resa till Boda borg etc. Kommunen beviljade de sökande 13970 kronor för att kunna genomföra sitt initiativ.

2013-09-13
Upprustning av lekplatsen i Strömsbruk

I ansökan till kommunen så beskrevs problematiken med att lekplatsen på Björkvägen i Strömsbruk är gammal och osäker. Detta medförde alltså en fara för de barn som leker där. De sökande önskade, i samarbete med Strömfacklan rusta upp lekplatsen samt i största möjliga mån involvera de familjer som bor i Strömsbruk. De sökande beviljades 24000 kronor för att renovera lekplatsen och göra den till en säkrare lekplats för barnen samt till en naturlig mötesplats för familjer och vuxna.

2013-06-14
Schools out

I ansökan till kommunen så presenterades ett önskemål om att beviljas ett bidrag på 12000 kronor för att kunna genomföra en resa till Söderhamn och delta vid den drogfri festivalen "Schools out". De sökande hade tidigare deltagit i evenemanget och visste att det var en uppskattad ungdomsaktivitet. Totalt så deltog 60 stycken ungdomar från kommunen och evenmanget var mycket lyckat. Många av de som deltog uttrycket en önskan om att även kunna åka nästföljande år.

2013-05-17
En helg i dansens tecken

I ansökan till kommunen så beskrev den sökande ett önskemål om att annordna ett danshelg för de som dansar på Bergsjö Dansstudio. Den sökande beviljades 8300 kronor för att bland annat kunna ta in två stycken danslärare, betala hyra för bergsjögården samt erbjuda eleverna lunch. Helgen beskrevs som mycket lyckad och lärorik, eleverna gavs möjligheten att lära sig nya dansstilar, utveckla sitt självförtroende samt sin kroppsmedvetenhet. 

2013-05-07
Biståndsresa till Lettland

I ansökan till kommunen så beskrev de sökande hur de, som del av ett välgörenhetsprojekt samlat in och sytt upp barnkläder. Önskemålet var att genom en studie-/vänortsresa tillsammans med Läroverket i Hudiksvall leverera stödet personligen. De sökande önskade att genom resan lära sig mer om Lettland men även om bistånd och hjälporganisationer. Kommunen beviljade ansökan på 7000 kronor

2013-04-04
Studieresa till Söderhamns ungdomsgård

I ansökan till kommunen så beskrevs det ökade intresset bland ungdomarna i kommunen för ungdomsgården Källar'n. För att behålla det ökade intresset så beviljades de sökande 5700 kronor för att genomföra en inspirations- och studieresa till ungdomsgården Verkstäderna i Söderhamn. Ungdomarna som följde med gavs möjlighet att ytterligare bekanta sig med varandra och ta del av de aktiviteter som Söderhamns ungdomsgård hade att erbjuda. Väl hemma igen så höll ungdomsgården extra öppet och alla kommunens ungdomar hade möjlighet att ta del av aktiviteter så som skyttesimulator, sumo-brottning, tårtbakartävling mm.

2013-03-28
Gnarpsrocken​

I ansökan till kommunen så presenterades en önskan att få anordna årets upplaga av Gnarpsrocken. De sökande beviljades 5000 kronor. Gnarpsrocken är ett musikevenemang för band och ungdomar från Nordanstig och närliggande kommuner. Nytt för i år var även att man, som en del av initiativet, kunde åka taxi gratis till eventet. Eftersom det efter evenemanget fanns pengar kvar så kunde man genomföra ytterligare spelningar några veckor senare.

2013-03-28
Besök på himlabadet

I ansökan till kommunen så presenterades en önskan om att kunna erbjuda aktiviteter för kommunens ungdomar under skollovet. De sökande beviljades 5000 kronor för att genomföra en resa till Himlabadet i sundsvall, målet med initiativet var att ge fler ungdomar möjlighet att uppleva något spännande under lovet. Från kommunen så åkte 33 stycken ungdomar som tillbringade cirka 6 timmar på badet innan bussen tog dom hem igen.

Är du intresserad av att själv söka bidrag till ungdomsinitiativ?

Läs på sidan om ungdomsinitiativ eller kontakta Christin Hubenette, kontaktuppgifter finns i spalten till höger.

Uppdaterad: 2015-07-10

Sidansvarig: Christin Hübenette, ungdoms-, brå- och folkhälsosamordnare

Prenumeration & synpunkter
Kontakt

Ungdoms-, Brå- och
folkhälsosamordnare

Christin Hübenette

Frida Stoltz

0652-362 14
073-275 54 95

Skicka meddelande till

Fritidskonsulent

Andreas Mossnelid

Marika Engberg

070-578 31 40

Skicka meddelande till

Länkar
  • MUCF,länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Myndigheten för  ungdoms och- civilsamhällesfrågor

Jag mår inte bra

Du som är ung kan få hjälp om du inte mår bra.

Gå till sidan Hjälp till barn och unga

Nordanstigs kommun

Box 56, 829 21 Bergsjö

Besöksadress

Södra Vägen 14, Bergsjö

Telefon 0652-360 00

E-post kommun@nordanstig.se 

Fax 0652-109 12
IFO fax 0652-361 50
Org.nr 212000-2312

Övriga hälsingekommuner