Nordanstigs kommun, länk till startsida
Translate
Kontakt
A-Ö
Webbkarta
Anpassa
Lättläst
Torsdag 13 december 2018

Studiebesök på Verkstäderna i Söderhamn

Ungdomsrådet och Kickar utan droger ordnade årets roligaste sportlovsresa. Vi åkte den 9 mars 2011 till Söderhamn för att göra ett studiebesök på deras ungdomshus "Verkstäderna". Det blev en heldag fylld med skoj, bus och snack.

Ungdomar och vuxna gjorde resan tillsammans

Klockan 08.00 gick bussen från Bergsjö, och på vägen till Söderhamn plockade vi upp folk i Gnarp, Harmånger och en eftersläntare i Iggesund. Till slut hade vi fyllt bussen med förväntansfulla ungdomar och några engagerade föräldrar som gärna ville få lite inspiration med sig hem.

Väl nere i Söderhamn blev vi välkomnade med morgonfika och sedan bjöd de på information om vad Verkstäderna är och hur det kom till. Det var fantastiskt att se vilket stöd de har fått för att göra Söderhamn till en bra stad för ungdomarna.

Oj vad det fanns mycket att göra på verkstäderna!

Efter informationen fick vi en rundtur och hakorna ramlade långt ner på de flesta! På Verkstäderna finns bland annat en atelje där man kan måla, snickra, dreja, smida med mera. Det finns också en biljardhall, en liten biograf, en bowlinghall, ett internetcafé med spelhall, en medieverkstad och mycket mera.

Efter en god lunch spenderade vi eftermiddagen med att prova på olika aktiviteter i huset, kolla mer på lokalerna, diskutera med våra ungdomar och Söderhamnsungdomar om olika frågor och hade det väldigt trevligt tillsammans. Dagen avslutades med ett pass i bowlinghallen innan vi påbörjade resan hemåt igen.


Läs mer

Verkstäderna i Söderhamnlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Uppdaterad: 2016-02-25

Sidansvarig: Christin Hübenette, ungdoms-, brå- och folkhälsosamordnare

Prenumeration & synpunkter
Länkar
  • MUCF,länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Myndigheten för  ungdoms och- civilsamhällesfrågor

Jag mår inte bra

Du som är ung kan få hjälp om du inte mår bra.

Gå till sidan Hjälp till barn och unga

Nordanstigs kommun

Box 56, 829 21 Bergsjö

Besöksadress

Södra Vägen 14, Bergsjö

Telefon 0652-360 00

E-post kommun@nordanstig.se 

Fax 0652-109 12
IFO fax 0652-361 50
Org.nr 212000-2312

Övriga hälsingekommuner