Nordanstigs kommun, länk till startsida
Translate
Kontakt
A-Ö
Webbkarta
Anpassa
Lättläst
Söndag 18 februari 2018

Barn och ungdom

Här kan du läsa om vad barn och ungdomar kan göra på biblioteken.

Bergsjö

Gnarp

Harmånger

Hassela

Läsa och låna

På alla bibliotek i kommunen finns avdelningar för barn och ungdomar. Där kan du hitta böcker för alla åldrar och på flera språk. Varje bibliotek har även en Äppelhylla där det finns anpassade medier för barn och ungdomar. Har du en läsnedsättning kan du även ladda ner talböcker direkt från legimus.se. Inloggningsuppgifter till legimus.se får du på biblioteket.

På HelGebibliotekens gemensamma webbplats finns en sida för barn och en sida för ungdomar. På sidorna kan man söka efter böcker, låna e-böcker, reservera och låna om böcker samt få tips om böcker att läsa.

Skaffa bibliotekskort

För att kunna låna en bok behöver man ha ett bibliotekskort. Alla som är över 6 år kan få ett bibliotekskort. Dock behöver alla under 18 år lämna in en blankett som en vårdnadshavare har fyllt i.

Mer än bara böcker

På biblioteket kan man låna böcker, läsa, spela schack, lägga pussel eller bara sitta och mysa. Ibland kan man även vara med på aktiviteter som biblioteket ordnar.

Barnboksveckor

Under två veckor på hösten, vecka 43-44, är det varje år Barnboksveckor på biblioteken i kommunen. Då finns det olika saker att göra. 2016 var temat läskigt och man kunde vara med i en tävling där man skulle gissa rätt monster, titta på utställningar, göra läskigt pyssel, lyssna på spökhistorier, se barnteater och vara med på sagostund.

Lovaktiviteter

Under alla skollov utom jullovet, anordnar biblioteket ett eller flera tillfällen med någon aktivitet. Det kan till exempel vara skrivarverkstad eller boktipsarträffar. Under alla loven finns det även enklare pyssel som barn kan göra själv.

Sagostunder

På Bergsjö bibliotek är det sagostund fyra lördagar per år. En del av sagostunderna gör biblioteket och Bergsjö dansstudio tillsammans. Efter sagostunden kan man pyssla och låna böcker.

Uppdaterad: 2017-08-10

Sidansvarig: Lena Gräntz, bibliotekschef

Prenumeration & synpunkter
Kontakt

Barnbibliotekarie

Emma Henriksson

 Emma Henriksson

0652-362 08

Skicka meddelande till

Nordanstigs kommun

Box 56, 820 70 Bergsjö

Besöksadress

Södra Vägen 14, Bergsjö

Telefon 0652-360 00

E-post kommun@nordanstig.se 

Fax 0652-109 12
IFO fax 0652-361 50
Org.nr 212000-2312

Om webbplatsen & Cookies

E-post webb@nordanstig.se

Övriga hälsingekommuner